Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Groenten en kruiden (38)

Kruiden

geen plaatje   Mooie en handzame uitgave van een herborist en kok over het kweken van en koken met kruiden. De schrijfster geeft in een vlotte stijl eerst globale richtlijnen voor de keuze van de kruiden en de aanleg van een kruidentuin. Voorts voor het zaaien, stekken, oogsten en bewaren van de kruiden. Die instructies zijn ook uitvoerbaar voor de teelt in een vensterbank of balkon. Daarna worden 24 afzonderlijke kruiden die veel gebruikt worden, uitgebreid behandeld. Hierbij is aandacht voor de kenmerken, teelt, eventuele heilzame werking en het gebruik in de keuken in het algemeen, gevolgd door verrassende recepten. De bladspiegel is nogal vol, ook als gevolg van de vele mooie, natuurgetrouwe kleurenfoto's. De tabel met de eetbare delen van de kruiden en bewaarmethode én een tabel met de teelt- en oogsttijden en ideale standplaats zijn heel praktisch. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde hobbykwekers van kruiden en dito koks. Het onderwerp sluit goed aan op de herontdekte trend van eigenhandig voedsel telen en bereiden. Met websites en literatuuropgave..

Tuinieren met culinaire kruiden betekent genieten van heerlijke geuren, de kleurenpracht van eetbare bloemen en vooral ook van veelzijdige smaken. Voor het zelf kweken van kruiden heb je geen grote tuin nodig. Een klein hoekje is al genoeg om een paar planten neer te zetten. Gebruik een stel potten op je balkon, een plekje in de geveltuin of probeer eens verticaal te tuinieren. Dit boek staat boordevol tips over het kweken, oogsten en bewaren van culinaire kruiden. Voor de liefhebbers van koken en lekker eten is er een aantal eenvoudige tot uitdagende, lekkere en geurige recepten.
Auteur: Deborah Megens

Voorraad 1 ex

Prijs: 19,95